hjemmeside-_1__2x

FAQ

Få svar på de oftest stillede spørgsmål

Hvor ofte skal en laser til service?

I den internationale laserstandard IEC 60825-1 anbefaler man, at et laserapparat verificeres og justeres ”jævnligt”.

Det skyldes risikoen for, at laseren ændrer lysprofil, f.eks. pga. optik der bliver snavset eller forskubbes pga. slag.

Vores anbefaling er, at du får udført et serviceeftersyn 1 gang årligt, eller som minimum hvert andet år. Vi verificerer, at laseren giver den effekt, den skal. Vi renser og efterser apparatet samt opdaterer software til nyeste kompatible version.

Har du brug for at sende din laser til serviceeftersyn, så udfyld en anmodning om serviceeftersyn her (åbner nyt vindue):


Det er også muligt at tegne en serviceaftale på din laser. Kontakt os for et tilbud.

Hvad skal jeg bruge til rengøring?

Rengøring af PowerLaser
Vi anbefaler Isopropanol (isopropylalkohol) eller hospitalssprit til desinfektion af overfladen på apparatet. Alternativt kan du også benytte husholdningssprit. Alkohol er det desinfektionsmiddel, der fremkalder den hurtigste og mest effektive reduktion af mikroorganismer.

Alkohol er virksomt overfor bakterier og svampe, samt virksomt overfor de fleste vira og især kappebærende virus f.eks. hiv, hepatitis B og C, mens der er variabel effekt overfor ikke kappebærende virus f.eks. norovirus. Alkohol har dog ikke effekt på sporer.

Tør hele apparatet med en serviet, som er vædet med desinfektionsmidlet. Overfladen efterlades våd, og apparatet bør ikke benyttes, før det er helt tørt.

Det fås de fleste steder, som sælger medicinske artikler – det fås også hos Matas.

Rengøring af beskyttelsesbriller
Det anbefales at desinficere brilleglassene ved at benytte UV -lys, ultralydsbølger og rengøringsglas til neutrale briller (uden alkohol).
Til daglig rengøring kan du bruge vand og sæbe.

Vibration eller lyd er slået fra – hvordan slår jeg den til?

Din PowerLaser Pro har indstillinger for lyd og vibration. Du sætter laseren i programmeringsmode ved at holde to fingre på hhv. P3 og T3, mens du samtidig kører en finger fra ”Off” til ”On”. Du kan nu indstille niveau for lyd og vibration.

Når du er færdig og har valgt det ønskede niveau for lyd og vibration, fører du fingeren fra ”On” til ”Off”, og laseren har gemt indstillingen.

Hvor længe holder batterierne? Hvad er levetiden?

Alle PowerLasere drives ved hjælp af Lithium-ion batterier. Vi er meget omhyggelige med at vælge battericeller fra kvalitetsleverandører.

Levetiden på et batteri afhænger dog af flere faktorer. På værkstedet ser vi batterier til celleskift på batterier, som er alt fra 2 til 6 år gamle. Den typiske levetid er 3-4 år.

Herunder er nogle tips, som kan forlænge levetiden på et lithium-ion batteri:

Brug batterierne og skift imellem dem
Lithiumbatterier har bedst af at blive brugt. Læg ikke et af dem til side ”som reserve”. Hvis batteriet ikke benyttes, så vil cellen hurtigere falde sammen, så batteriet ikke længere er brugbart.

Hyppig opladning
Tidligere sagde man, at et batteri skulle bruges helt i bund. Det gjaldt for Nikkel-metal (NiMH) batterier. Dette gælder ikke for Lithium-ion batterier. De har bedst af hyppige opladninger, også populært kaldet ”sjat-ladning”.

Kølig opbevaring forlænger levetid
På værkstedet opbevarer vi lithiumceller på køl. Har du ikke mulighed for dette, så prøv at placere dem, hvor der ikke er alt for varmt.

Skift batteri så snart laseren signalerer low-bat
PowerLasere er udstyret med en funktion, som giver signal, når batteriet er ved at være tomt. Når det sker, så sæt batteriet til opladning og kør videre med ekstrabatteriet. Undlad at tvinge laseren til at køre videre efter low-bat signal.

Læg ikke et afladt batteri til side til opbevaring
Hvis et batteri skal lægges til side i et stykke tid, så lad det op først. Lægger du det til side i afladt tilstand, så vil der gå kortere tid, før cellen dør helt.

Kan jeg tage min PowerLaser med på ferie?

Er du en af de mange PowerLaser ejere, der gerne vil medbringe laseren, når du holder ferie?

Så er du måske også i tvivl om, hvorvidt du må medbringe laser og lithiumbatterier på flyet.

Ofte er det tilladt at medbringe et PowerLaser sæt i håndbagagen, men det er erfaringsmæssigt en god ide at medbringe manualer, så det er nemmere at forklare personalet i security, hvad en PowerLaser er. Du vil sandsynligvis blive spurgt flere steder.

Mange flyselskaber tillader op til 2 mindre lithiumbatterier pr. apparat i kabinen (håndbagage), men vi anbefaler, at du altid undersøger forholdene hos dit flyselskab – gerne i god tid.

Du kan finde mere information på trafikstyrelsens side om baggageregler her: http://flypassager.dk/Bagageregler/Elektronisk-udstyr

Specifikationer for lithium-ion batteri til PowerLaser:

3,7V
3400 mAh
12580 mWh = 12,6 Wh

Hvordan sender jeg min laser med posten?

Når du har behov for at sende en PowerLaser eller tilbehør med posten, så brug evt. denne tjekliste

  • Udstyret skal emballeres forsvarligt. Vælg altid en kasse eller æske til din forsendelse. Læg godt med bobleplast eller andet pakkefyld i. Indpak hver af delene for sig, så de ikke støder imod hinanden.
  • Ønsker du udstyret forsikret, så send det evt. som værdipakke, hvis du ikke har en erhvervsforsikring, der dækker.
  • Det er altid en rigtig god ide at få en kvittering for indlevering på pakkeindleveringsstedet.

Når du sender udstyr til reparation hos os

  • Husk at vedlægge et følgebrev med udførlig kontaktinformation (tlf. e-mail samt en adresse, hvortil vi skal returnere udstyret).
     
  • Send udstyret til levering på vores adresse, hvis vi skal afhente reparationer o.lign. i pakkeshop eller på udleveringssteder, så fakturerer vi dig for den tid, som vi bruger på afhentning.
     
  • Udfyld en service-/reparations-formular (åbner nyt vindue) – udskriv den udfyldte formular og læg den i pakken. Så er det nemmere for os at finde en hurtig løsning på problemet.