158 kvinder ud af 239 infertile kvinder er blevet gravide efter behandling med bl.a. GigaLaser. Det er 158 nye liv, alle sunde og raske børn.
For mange af disse kvinder har laserbehandling været den sidste udvej efter at have gennemgået flere IVF’er mv. hvor de har fået at vide, at de ikke havde nogen chance for at blive gravide.

8 GigaLaser klinikker I Danmark og Norge har benyttet GigaLaser i forbindelse med fertilitetsbehandlinger. Klinikkerne har tilsammen haft en flot succesrate på 66 %!

Med tiden er det derfor vores håb, at denne metode vil kunne hjælpe de mange tusinde par, der stadig venter på, at deres drøm om familieforøgelse går i opfyldelse.

Kliniske resultater og protokol
Resultaterne fra de 8 GigaLaser klinikker er vist i tabellen nedenfor.

clinic statistics
GigaLaser protokollen er enkel og ligetil: Behandlingen starter den første menstruationsdag, dernæst 6 behandlinger over 2 uger.

Hver behandling varer 23 minutter og den totale dosis er 20.000 Joule. GigaLaserens lyspanel dækker 500 cm2 og er placeret over det (nøgne) abdominale område.

Bølgelængden er 808nm for behandling i dybden og 660nm LED som styrker mikrocirkulation i overfladen.

Der er ingen bivirkninger eller ubehag forbundet med behandlingen.

Sund fertilitet
En klinik har i særdeleshed taget skridtet fuldt ud og har startet en decideret fertilitetsklinik. Klinikken blev grundlagt af fysioterapeut Anne Marie Jensen i 2011, og pr. februar 2017 har hun behandlet i alt 171 kvinder – og 116 af dem er blevet gravide. Det er en succesrate på 68 %.

Alle Anne Maries fertilitetspatienter gennemgår en grundig fysisk undersøgelse. Hvis det er nødvendigt, får de fysioterapeutiske behandlinger for at løse op for muskelspændinger, korrigere kropsholdning og blødgøre evt. arvæv. Desuden bliver de vejledt i håndtering af stress- og livsstilsspørgsmål.

Der er kommet en bog ud af dette arbejde: ”Fertilitet og fysioterapi – en guide til behandling og selvbehandling”. Bogen kan bl.a. købes hos PowerMedic.

Andre effekter af laserbehandling
Vi får en masse feedback fra GigaLaser klinikker om andre positive virkninger af GigaLaserterapi. Uregelmæssige eller manglende menstruationer normaliseres, smerter og ubehag fra endometriose samt fra PCOS er mildnet. Dette vil naturligvis i sig selv øge chancen for at blive gravid, men klinikkerne får nu også mange kunder til ikke-graviditetsrelaterede problemer.

Hvordan virker det?
Vi ved ikke præcis, hvordan laserterapi øger chancen for at blive gravid, men vi ved meget om effekten af laserterapi på celleniveau. Først og fremmest vil laseren stimulere mitokondrierne til at producere mere ATP (= energi) i cellerne. Dette vil forbedre cellens evne til at:

  • formere sig
  • bevæge sig
  • sætte sig fast
  • . .. hvilket er præcis, hvad et befrugtet æg har behov for.

I forlængelse af disse mekanismer; vil det øgede energiniveau i cellerne forbedre blodcirkulationen, formindske muskelspændinger og reducere inflammation. Disse faktorer er alle gavnlige for de kvindelige kønsorganer og æggestokkenes slimhindebelægning i særdeleshed. Laserterapi er også kendt for sin evne til at normalisere og blødgøre arvæv, som ofte er en væsentlig medvirkende faktor ved fertilitetsproblemer.

I forlængelse af disse mekanismer; vil det øgede energiniveau i cellerne forbedre blodcirkulationen, formindske

Behandling af mænd
På det seneste har GigaLaser klinikkerne endvidere behandlet et stigende antal mænd med dårlig sædkvalitet. Vi har endnu ikke samlet de statistiske data, men effekten af laserterapi på testiklerne er bemærkelsesværdig. Ofte ser vi mængden af bevægelige celler stige fra 2 millioner/ml til mere end 40 millioner/ml. Fra den ene dag til den anden. I dette tilfælde anvendte klinikken en PowerLaser.

Vil du vide om, hvordan du som behandler kommer i gang med laserterapi til barnløse par, så kontakt PowerMedic.