Sår hele med laser, sårheling - behandling af sår

Sår

Forskellige typer sår som f.eks. skinnebenssår, liggesår og operationssår. Disse kan alle behandles med laserterapi. Allerede tilbage i 60’erne opdagede forskere ved et tilfælde i forbindelse med forsøg på mus, at små doser laser havde en helende effekt på sår.

Se f.eks. denne beretning fra Brian fra Søborg:

“I forbindelse med mit job arbejder jeg en del med sår og plejen af disse. Jeg har netop afsluttet en behandling som følger:
Jeg har netop haft en herre på 80 år, som var faldet og havde slået sin højre skulder. Jeg behandlede først såret med forskellige sårplejeprodukter efter planen fra patientens egen læge og sårambulatoriet.

Hele forløbet tog over to år sammenlagt. Undervejs forekommer der flere gange infektion i såret, og manden bliver sat i penicillinbehandling, dog uden den helt store effekt.

Jeg ringer til patientens egen læge og sårambulatoriet med forespørgsel om, hvorvidt jeg må bruge min egen laser på sårene. Dette godkendes, hvis jeg lover at dokumentere effekten af denne behandling. Efter 7 uger og 21 behandlinger er sårene helet 100 %. Jeg er nu i gang med at behandle to sår mere.”