Laserbehandling ved forstuvninger

Forstuvninger

En forstuvning er en akut skade, som opstår, når man beskadiger et ledbånd eller de bløde dele omkring et led.

Forstuvninger kan variere meget i sværhedsgrad fra simple forstrækninger til alvorlige ledbåndsskader. Tegn på forstuvning er hævelse, smerter og nedsat bevægelsesevne i leddet.

Laserterapi kan med fordel være en del af behandlingsforløbet. Og jo før du påbegynder laserbehandling, jo større udbytte.

Forstuvninger opstår, når et led bevæges ud over, hvad leddet er beregnet til, enten ved et sejt træk eller ved en pludselig voldsom bevægelse. Forstuvninger sker ofte i ankler, knæ og fingre i forbindelse med vrid, fald, sport og ulykker.

Der opstår hævelse og smerter i leddet, man vil af og til kunne se misfarvninger under huden i røde, blå og senere måske gule farver. I lette tilfælde kommer smerterne og hævelsen efter nogle timer, i svære tilfælde kommer hævelse og smerterne straks.

Umiddelbar førstehjælp består i at holde det beskadigede led i ro, køle det ned med ispose eller lignende, lægge en fast forbinding og tilsidst løfte leddet.

Med laserterapi støtter og accelererer du helingsprocessen, fordi laserlyset tilfører de beskadigede celler ny energi, som de kan bruge til at restituere og normalisere sig. Derudover reducerer laserbehandlingen hævelsen og virker smertelindrende. Vi anbefaler 1-2 behandlinger om dagen indtil i alt 6-8 behandlinger er givet. Du kan læse mere om behandlingsprotokollen i den medfølgende terapimanual.