Powerlaser VET laserterapi til heste

Hjælp din hest med at komme sig hurtigere efter en skade

Med en PowerLaser VET kan du hjælpe din hest hurtigere af med en skade. Laserterapi accelererer nemlig kroppens naturlige heling.

Hurtig og effektiv smertelindring

Langsigtet genopbyggende effekt på vævet

Smertefrit og uden kendte bivirkninger

Flere dyrlæger, hestebehandlere samt professionelle og private ryttere har allerede taget PowerLaser™ til sig som et effektivt og uundværligt redskab, der går det muligt at holde deres hest i topform på trods af diverse skader.

Med en PowerLaser™ Basic VET kan du hjælpe din hest ved at reducere smerte og øge bevægeligheden i et skadet område samt accelerere helilngsprocessen, så din hest kommer hurtigere på banen igen. Det gælder både akutte og langvarige skader.

Hos PowerMedic lægger vi vægt på at tilbyde et effektivt og enkelt redskab, som du kan have med dig uanset om hesten skal hjælpes i stalden, på folden eller på stævnepladsen.

Til udstyret medfølger både Brugervejledning og LaserTerapiManual, der indeholder anbefalede protokoller for dosering, behandlingshyppighed osv. Det giver dig sikkerhed for at give den optimale behandling.

Vi forstår, hvor frustrerende det kan være

… når din hest kommer ud for en skade.

Alt man ønsker, er at hjælpe sin hest med at komme sig hurtigt og bedst muligt. Vi arbejder med laserteknologi og har 40 års erfaring med at udvikle laserudstyr, der skal hjælpe dig til at hjælpe din hest.

Laserterapi af heste med seneskader

Seneskader hos heste

Heste rammes desværre ofte af seneskader på eksempelvis gaffelbåndet eller bøjesenen. Skaderne opstår ved, at hesten kommer til skade, bliver overbelastet eller ved anden sygdom. Diagnosen stilles typisk efter, at dyrlægen har udført en ultralydsscanning af det skadet område. Seneskader kan resultere i mange smerter, halthed og inflammation.

Laserbehandling accelererer den naturlige helingsproces og øger blodgennemstrømningen. Hævelserne vil derved mindskes, inflammation reduceres og hesten vil typisk også opleve færre smerter efter laserbehandlingen.
heste-med-ryglidelser

Ryglidelser hos heste

Smerte i rygregionen ved f.eks. muskelspændinger og -smerte fra forkert tilpasset sadel kan medføre rygstivhed og og andre symptomer i ryggen. Vær opmærksom på at tilsvarende symptomer som f.eks. muskelstivhed og -smerte også ses som sekundære symptomer til haltheder på et eller flere ben. Her vil forsøg på behandling af rygproblemet være uden effekt, før det primære problem er løst, hvorfor en grundig undersøgelse må anbefales.

Problemer med lænden, der resulterer i, at hestens præstationsevne nedsættes, er meget almindelige. Problemerne kan sidde i knoglerne og/eller i hestens muskulatur. Heste med rygsmerter har ofte gavn af laserterapi, fordi laseren dæmper smerter og stimulerer den naturlige heling efter f.eks. muskelskader.

Ved muskelspændinger er laserbehandling med til at løsne op, da blodtilførslen stimuleres og musklerne får lettere ved at komme af med affaldsstoffer.
sårbehandling af dyr med laser

Sårbehandling på en hest

Laser er særdeles velegnet til behandling af sår. En PowerLaser Basic1200 VET øger blodgennemstrømningen og fremmer sårhelingsprocessen. En hurtigere opheling af sår er med til at mindske risikoen for komplikationer og reducerer også mængden af arvæv. Generelt kan man sige, at jo hurtigere et sår på hesten lukkes, jo mindre er risikoen for, at der opstår infektioner, som komplicerer skaden yderligere.

Behandling af sår var en af de allertidligste indikationer for laserterapi, som blev opdaget ved et tilfælde i forbindelse med forsøg på dyr. Heste får før eller siden pådraget sig skader og sår på folden eller i træningsituationer. Ved at anvende laserterapi ses det tydeligt, at ophelingen speedes markant op og at man afkorter sygdomsforløbet.

For professionelle ryttere, trænere og opdrættere kan det ofte være af afgørende betydning, at hesten er tilbage i træning så hurtigt som muligt, så hesten ikke misser konkurrencer eller stævner.
Heste Fysioterapeut Emilie DePasse opheling af så på hest

Opheling af sår på hest

Hesten kom til skade på folden og havde smerter i det ene forben.
Ifølge dyrlægen var der omfattende infektion, der blev behandlet med antibiotika og antiinflammatorisk hæmmer.

Efter halvanden uge med behandlingen, var der ingen bedring.

Laserterapi blev foreslået til skaden og efter en uges tid var der allerede betydelig bedring.

“Jeg er stadig forundret over, hvor hurtigt såret var i bedring med en PowerLaser og laserterapi. Der er ingen ar, håret gror pænt og der er ingen buler/hævelser over såret”.

HesteFysioterapeut Emilie DePasse, HippoPhysio

Vi lover dig…

hq - høj kvalitet laser

Høj kvalitet

Dansk support af laser

Dansk support

build_black_24dp-_1_

3 års garanti

Heste Fysioterapeut

Sådan kommer du i gang

  • Kontakt os i dag

    Du kan komme i gang med laser allerede i dag. Kontakt os for mere viden omkring vores produkter og laserterapi generelt.

  • Vi sender dig et tilbud

    Kontakt os for en snak om dine behov, og vi skræddersyr et tilbud til dig.

  • Modtag løbende support

    Vi er her for at hjælpe dig. Du har mulighed for at modtage løbende support og viden på dit produkt.

laserterapi til løbsheste, jan friis, travtræner

Én af vores fremtrædende løbsheste blev halt og fik konstateret et brud på ledkapslen i forkoden. Dyrlægen anbefalede en træningsfri periode på 7-9 uger og behandling med en PowerLaser 2-3 gange om ugen. Efter laserbehandling i 6 uger, blev hesten kontrolscannet og der blev givet grønt lys til at starte genoptræningen. 1-3 uger før den forventede tid. Det gav os en indikation for, at PowerLaser’en virker og vi anvender nu laserterapi til flere af staldens heste ved bl.a. sår, fastlåst muskulatur og skader ved f.eks. koder og knæ.

Vi samarbejder meget med dyrlæge/kiropraktor, der ofte pejler os ind på steder, der vil være gode at ordne med laseren. Helt perfekt!

Jan Friis, Professionel Travtræner

laserterapi og laserbehandling til heste og dyr

PowerLaserne er nemme at bruge og virker super effektivt på en lang række problemstillinger, som man kan opleve som hesteejer. For mig som professionel distancerytter, er det en stor fordel at kunne hjælpe hestene til at blive friske hurtigere, så jeg ikke mister for meget træning og stævner.
Min top hest går distancer på +120km og deltager kun i 3-4 stævner om året pga. hviletid efter lange ridt. Det er kedeligt, at afmelde et ridt eller mesterskab pga. en måske helt ubetydelig blødende sårskorpe.   

Under internationale ridt er både min PowerLaser™ Basic1200 VET og PowerLaser™ Basic1500 en fast del af sortimentet. Her er det et uundværligt værktøj til akut opstået små sår og rifter, samt ømme muskler hos både hest og rytter. 

Jeg er rigtig glad for mine 2 lasere og bruger dem flittigt!

Rikke Sophie Kiær Thygesen
Professionel langdistancerytter – 

Endurance Rider Team Norway

 

horsecare powerlaser

Vores egen hest lavede en voldsom skade, hvor den havde skåret sin hovballe halvt over. Det var et meget åbent sår, som skulle hele indefra. Dyrlægen mente der nok ville komme en del arvæv som muligvis skulle skæres væk efterfølgende. Såret blev behandlet med laser og i dag kan man ikke se, at der har været et sår.

Det er vildt imponerende!

Jacqueline Jørgensen,
Abella Horsecare

dyreadfærd hestetræning, fysiurgisk hesteterapeut

Laseren er rigtig god, hvis man bruger den målrettet. Der er nogle specifikke ting, jeg typisk bruger den til. Laser er eksempelvis genial til at kickstarte cirkulationen i et område, så jeg hurtigere kan komme til med mine hænder. Men også til lige at tage det sidste efter jeg har arbejdet med en problematik. Den er med andre ord et rigtig godt supplement til mine hænder,”

Tinne Kamm
Udd. Fysiurgisk Hesteterapeut, hestetræningskonsulent, dyreadfærdskonsulent med speciale i heste og NLP-Mastercoach

Vi anbefaler

1

PowerLaser Basic500 VET

Behandling af præcise og mindre områder

PowerLaser Basic1500 VET

PowerLaser Basic1500 VET

Behandling af mellemstore områder

PowerLaser Basic1200 VET

PowerLaser Basic1200 VET

Velegnet til behandling af overfladeproblematikker

Supplement til anden behandling

Laserbehandling kan med fordel bruges som supplement til anden behandling. I en artikel fra hestemagasinet ‘Malgré Tout’, fortæller dyrlægeeksam. Fysiurgisk Hesteterapeut Tinne Kamm om, hvordan hun bruger laseren, som et supplement til sine hænder:

Læs mere her.

Du kan også læse om, hvorfor indehaver af udddannelsesstedet ‘Center for DyreTerapi’ Bettina Hvidemose Riisberg underviser sine elever i brugen af en laser:

Læs mere her.