Rikke Sophie Kiær Thygesen, Distancerytter

Det er med stolthed, at PowerMedic præsenterer sig som sponsor for Helle Witten Nygård.

Helle planlagde at gennemføre “The Nordic Double Ironman”. En øvelse ingen danske kvinder på det tidspunkt havde gennemført.

“The Double” er 2xIronman på kun 2 dage i en weeekend i august 2018 i Kalmar/Sverige og i København.

Efter en barndom/ungdom med svært ryghandikap, der medførte udelukkelse fra idræt uden lægelige udsigter til nogensinde at kunne dyrke sport, tog Helle kampen op og havde som første store mål at gennemføre et marathonløb.

Dette lykkedes i 2012, efter 15 års målrettet træning. Herefter blev ambitionsniveauet hævet efter at have set Kronprinsen gennemføre sin første ironmankonkurrence!

Helle løb efter dette 15 marathonløb, 4 Ironman og i 2018 altså også The Nordic Double Ironman.

“Min sport er tilfredsstillende på mange niveauer: først den store glæde ved at kunne træne og opnå fysisk styrke og tekniske færdigheder, men nok så meget det tilfredsstillende ved at overkomme den mentale udfordring ved udholdenhedskonkurrencer og i det hele taget at kunne flytte sine grænser”, fortæller Helle.

Det er endvidere Helles håb, at hun kan inspirere andre med sin historie, for som hun siger: ’Du kan også gøre det!’

Distanceridning er den ultimative udfordring for både hest og rytter

Det kræver udholdenhed ved de korte ridt på 20km og i den grad også ved den ultimative distance på 160km – på én dag. Man vinder ikke nødvendigvis klassen i at komme først over målstregen, da hesten skal godkendes af dyrlæger før, efter og flere gange under ridtet og det i sin helhed giver sejren i den store bedrift som distanceridning er.

Samspil og forhold mellem hest og rytter er en meget vigtig faktor i at kunne gennemføre stævnerne. Under stævnerne og ridtet hjælper et team både hest og rytter med pulsmåling, køling, væske og fodring samt de løbende vurderer hestens fysiske tilstand.

Efter flere år med rideskole-ponyer, islandske heste og ringridning, blev dressur på araberheste Rikke Sophies store fokus. Det sidste dressurstævne var da hun stillede op i en mindre klasse ved ’The European Championship for Arabien Sports Horses’, før hun i 2013 kastede sig over distanceridning. Til daglig er Rikke Sophie bosiddende i Norge, hvor hun passer og træner hun sine 3 heste.

Rikke Sophies 3 heste er alle fuldblodsarabere.
Med hesten Fronfutu OX har hun kvalificeret sig fra 20km til 160km. Equipagen har været et team i 13 år og målet for 2021/2022 er at gennemføre 160km distanceridt.

Hesten Zigan OX er en 10-årig vallak, som først lige har taget hul på sin internationale karriere.
Rikke Sophies store mål er at kvalificere sig til VM 160km i Verona, Italien 2022.

Hesten Aspen-Hills Karma OX og Rikke Sophie udviklede et stærkt bånd. Det er en hest, som hun ikke kunne rejse hjem fra New Zealand uden. Karma er under novicekvalificering og målet er at debutere internationalt i løbet af 2021.
Vi glæder os til at følge Rikke Sophie og hendes 3 smukke og udholdende heste i den krævende disciplin som distanceridning er. Med sig i stalden, til stævner og bagagen, har hun en PowerLaser Basic, så hun hurtigt kan hjælpe både sig selv og hestene med evt. skader, sadelsår og hvad der ellers kan afhjælpes med en PowerLaser.