Elin Starup, Ultramotionist

Vi er ovenud stolte over, at kunne præsentere PowerMedic som sponsor for Elin Starup – Ultramotionist.

Elin har gennemført både EM og VM i halvironman 2017, og hun stillede til start ved IronMan 2018 og gennemførte denne i fin stil.
2018 bød også på Race Around Denmark (RAD). Race Around Denmark er et cykelløb i Danmark, hvor ruten er 1600km lang og strækker sig over Jylland, Fyn og Sjælland. De mange kilometer skulle tilbagelægges på blot 4 dage.

Men Race Around Denmark er kun opvarmning og begyndelsen for Elin. RAD er endvidere kvalifikation til RAAM 2019 (Race Across America), verdens måske hårdeste cykelløb. Her cykles fra den amerikanske vestkyst til den amerikanske østkyst.

Der skal køres ca. 4800km, både over Rocky Mountains, gennem ekstrem varme i ørkenen, ud af lige veje i Kansas m.m.

Alt dette skal klares på kun 12 dage.

Derfor er vi også meget stolte over, at være sponsor for Elin, og hjælpe hende til at undgå de største gener fra siddesår, ømme muskler og andre udfordringer, der vil melde sig på hendes vej gennem de mange tusinde kilometer.

Distanceridning er den ultimative udfordring for både hest og rytter

Det kræver udholdenhed ved de korte ridt på 20km og i den grad også ved den ultimative distance på 160km – på én dag. Man vinder ikke nødvendigvis klassen i at komme først over målstregen, da hesten skal godkendes af dyrlæger før, efter og flere gange under ridtet og det i sin helhed giver sejren i den store bedrift som distanceridning er.

Samspil og forhold mellem hest og rytter er en meget vigtig faktor i at kunne gennemføre stævnerne. Under stævnerne og ridtet hjælper et team både hest og rytter med pulsmåling, køling, væske og fodring samt de løbende vurderer hestens fysiske tilstand.

Efter flere år med rideskole-ponyer, islandske heste og ringridning, blev dressur på araberheste Rikke Sophies store fokus. Det sidste dressurstævne var da hun stillede op i en mindre klasse ved ’The European Championship for Arabien Sports Horses’, før hun i 2013 kastede sig over distanceridning. Til daglig er Rikke Sophie bosiddende i Norge, hvor hun passer og træner hun sine 3 heste.

Rikke Sophies 3 heste er alle fuldblodsarabere.
Med hesten Fronfutu OX har hun kvalificeret sig fra 20km til 160km. Equipagen har været et team i 13 år og målet for 2021/2022 er at gennemføre 160km distanceridt.

Hesten Zigan OX er en 10-årig vallak, som først lige har taget hul på sin internationale karriere.
Rikke Sophies store mål er at kvalificere sig til VM 160km i Verona, Italien 2022.

Hesten Aspen-Hills Karma OX og Rikke Sophie udviklede et stærkt bånd. Det er en hest, som hun ikke kunne rejse hjem fra New Zealand uden. Karma er under novicekvalificering og målet er at debutere internationalt i løbet af 2021.
Vi glæder os til at følge Rikke Sophie og hendes 3 smukke og udholdende heste i den krævende disciplin som distanceridning er. Med sig i stalden, til stævner og bagagen, har hun en PowerLaser Basic, så hun hurtigt kan hjælpe både sig selv og hestene med evt. skader, sadelsår og hvad der ellers kan afhjælpes med en PowerLaser.